Sala i HDR #4


Klockan 03.00 natten emot torsdagen hängde jag på mig fotoryggan och stativet, och tog cykeln och cyklade mot Finntorpsbrottet för att vara på plats när solen gick upp. Platsen ligger några kilometer utanför centrala Sala, och är precis som Stråbrottet (som du kan se bilder ifrån i ett par av föregående inlägg här i bloggen), numer även det är vattenfyllt.

Klockan tre på natten är man rätt ensam, det är öde och tomt, förutom fåglarna, de två rävarna, och det ensamma rådjuret som korsade min väg mot destinationen. En riktigt härlig natt / tidig morgon med andra ord. Eftersom jag cyklade och hade kameran i ryggsäcken blev det såklart inga bilder på dessa möten. Eftersom jag var ute i god tid innan solen började visa sig i horisonten, tog jag det lugnt på vägen dit, och var framme vid halvfyra-tiden.

Vid kvart över fem hade jag fått de bilder jag ville, och kunde börja röra mig hemåt. Jag tog det lugnt på cykeln och bara njöt av den härliga morgonen, som vid det är laget hade börjat vakna till liv. Jag såg inte mindre än sju rådjur på vägen hem, varav en riktigt fin råbock som jag fick riktig närkontakt med. Den kom upp på vägen ca 15 meter framför mig, och eftersom jag ju cyklade så lugnt, och snabbt kunde stanna, stannade både jag och råbocken upp där mitt på vägen. Den stod och betraktade mig helt lugnt, innan den till slut gick vidare in i skogen. Tror ni att jag svor över att kameran låg nedpackad i ryggsäcken, det var ju liksom inte läge att försöka ta fram någon kamera i det läget… men men…det var ett trevligt möte iallafall.

Fler bilder ifrån Finntorpsbrottet kommer någon gång framöver. Dom ligger färdiga att laddas upp till bloggen, men ni ska väl inte ha allt godis på en gång 🙂