Sala i HDR #3


Denna gång har jag varit ute och tagit lite brackets till mina HDR-övningar mitt på dagen, och denna gång cyklade jag till gruvområdet (Sala Silvergruva) för att ta lite bilder vid ”stenhavet”. Jag har egentligen ingen aning om vad det egentligen kallas, men i detta inlägg får det heta så. Man tar sig dit genom att gå ner för en liten slänt invid Kristina-schaktet och följa stigen ca 200 meter. Det var några år sedan jag var dit, senast måste ha varit på den tiden då jag cyklade mycket MTB, och då for man förbi på stigen invid den gamla stenmuren som ses på en av bilderna. På den tiden var det inte fullt så mycket växtlighet i ”stenhavet” som det var nu, så vyerna jag hade tänkt föreviga blev alldeles för plottriga och inte alls så ”rena” som jag hade tänkt. Jag hittade iallafall en vy som jag tycker funkar. Denna vy har jag gjort i två versioner, en i färg, och en i svartvitt. Jag tycker att den fungerade alldeles utmärkt i svartvitt också.

Idag använde jag mitt ND8 Graduerade Cokin-gråfilter till bilderna.

På återseende (bilder/brackets till kommande bloggpost är redan fotograferade)!