Promenad runt dammarna

Dela detta
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
  7
  Shares

On mobile devices, Please scroll down below this post for translate.

Idag efter jobbet blev det en liten promenad runt dammarna i Sala, vilket jag inte gjort (med kameran) på jättelänge. Promenaden var egentligen mest en promenad för att testa ett nyinköpt objektiv, som jag skaffade för att jag behövde ett lite ljustarkare objektiv att ha när jag plåtar konserter. Objektivet ifråga är ett Sigma 17-50 mm f/2,8 EX DC OS HSM (länk till test), och jag valde det efter att ha läst lite tester av detta. Efter första testkörningen är jag iaf mycket nöjd, och det ska bli spännande att se hur det levererar vid nästa konsertplåtning.

Nåja…lite random bilder ifrån promenaden….


Dela detta
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
  7
  Shares

2 tankar på “Promenad runt dammarna”

 1. Det verkar ju vara ett jättebra val av objektiv. Sigma har snäppt upp sin kvalitet och har även byggt upp sitt varumärke med sin toppenfina Art-serie. En normalzoom är grymt praktisk att ha i fotoväskan och jag är helt övertygad om att du kommer att stor nytta och glädje av denna glugg på konserter. Av bilderna i detta inlägg att döma får man en behaglig oskärpa samt rejäl skärpa där man vill ha det.

  Jag har själv en av Canons normalzoomar men då tänkt till fullformatssensor. Det visade sig att detta 24-70 mm-objektiv var helt perfekt att använda på en APS-C-sensor (Canon 7D Mark II) vid boxningsfoto från ringside.

  Vacker miljö du har i Sala att strosa runt i och bra fångat!

  1. Hej Lasse!
   Ja, jag tror att jag kommer att bli jäkligt nöjd med detta objektiv. Det stod mellan Sigmat som jag köpte, och Tamrons motsvarighet. Dessa objektiv emellan var valet ganska enkelt, då Tamron-gluggen dels vara mycket plastigare, samt att vissa upplever problem med jagande autofokus vid lite sämre ljusförhållanden. Om jag har förstått det hela rätt, har Tamron-gluggen (i samma prisklass) heller ingen bildstabilisering. Hursom så kommer jag som sagt med all säkerhet att bli nöjd med min nyinköpta glugg 🙂 Har gått och suktat efter en ljusstarkare glugg rätt länge nu, och har då gått i tankarna att försöka få råd att köpa Canons 24-70/2,8, men eftersom att jag, precis som du, använder kameror med APS-C sensorer (Eos 7D och Eos 7D MKII), så ändrade jag mig och började titta på ljusstarkare objektiv med lite mer vidvinkel (har mest användning av det där jag mest plåtar konserter), och då blev det plötsligt inte lika stora pengar att lägga ut 🙂

   Ja, vi har mycket vackra miljöer här i Sala, speciellt vid stadsparken och dess intill-liggande dammar. Men man har blivit lite hemmablind och aningens småless på att plåta dessa miljöer 🙂

Kommentera detta