Hur ser ni helst på fotografi?


När jag själv var barn, på den analoga tiden, tittade man på bilder i fotoalbum, på dia, eller någon förstoring som hängde på en vägg. Det var liksom det som gällde då. I den digitala tidsåldern vi lever i nu, ser vi bilder hela tiden, och då i digital form. Nätet fullkomligen svämmar över med bilder på t.ex instagram, facebook, nyhetssidor, eller som här på min sajt.

 

Såhär beskådar jag helst fotografi. Förstorat på fotopapper, inramat, och gärna med en passepartout som lyfter fram motivet. Bildexemplet är en HDR-bild, fotograferad i Gysinge av mig själv.
Hur jag helst ser på fotografi

Om jag ser tillbaka till mig själv, så gillar jag faktiskt inte alls att se på fotografi i mobiltelefonens display. När jag sitter och ser på fotografi på nätet är det oftast på min färgkalibrerade 24-tums dataskärm, men det händer även att jag sitter i soffan och surfar runt och tittar på bilder i min 10-tums surfplatta också. Men allra helst beskådar jag fotografi framkallat på fotopapper i ett lite större format, och då gärna med en passepartout som lyfter fram motivet. Hemma hos mig hänger även bilderna på lite andra sätt också, i olika utformningar. Några av alla mina konsertbilder har jag t.ex limmat upp på kapaskivor ( kallas även cellpannå och foamboard). På dessa har jag limmat fast fyrkantiga trästavar på baksidan, så att bilden kommer ut en bit ifrån väggen. Det ser nästan ut som att bilderna svävar fritt på väggen. Jag har även någon av alla mina fågelbilder (en Nötkråka) hänger på väggen som canvas i storlek 50×70 cm.

Fotobok

Jag har även tryckt upp en fotobok med konsertbilder i liggande format på 28×21 cm som jag gav bort som gåva. Jag gjorde boken hos Önskefoto.se med deras egna programvara som man installerar på sin dator. Busenkelt att göra boken, och jag blev väldigt positivt överraskad över resultatet som damp ner i brevlådan någon vecka efter att beställningen av boken var gjord. Rekommenderas!

Hur ser ni helst på fotografi?

Jag tror att gemene man främst ser bilder i mobilen, men gör sig verkligen en bild rättvist beskådad på det viset? Vad tycker ni som läser detta? Hur ser ni helst på fotografi?

Jag tycker att detta ämne är väldigt intressant, och ser gärna en diskussion i ämnet.

Ordet är fritt (lite längre ner på denna sida)!

PS. Du vet väl att du kan köpa förstoringar ifrån mig. Kontakta mig om du ser någon bild på min sajt som väcker ditt intresse, så tar vi det därifrån.