HDR #6 – Bangården


Då har vi kommit till det sjätte HDR-inlägget i den här bloggen, och denna gång har jag varit iväg till bangården och tagit lite bilder, som jag sedan har skapat HDR-bilder av.

Det är lite märkligt, men jag kan inte dra mig till minnes att jag någonsin varit och kikat på bangården, som ligger belägen i Sala. Kanske är det för att det ligger lite avsides. Jag satt och funderade på olika ställen som skulle kunna passa bra att plåta till mina HDR-projekt, och då slog det mig att man kanske skulle ta sig till bangården för att se om man kanske skulle kunna få till lite bilder därifrån. Jag är jätteglad att jag kom på detta, för dessa miljöer passade ypperligt till detta projekt.

Lite kuriosa om lokstallet: Sala lokstall byggdes åren 1900-1901 som lokstation för ett nybildat bolag vid namn Sala-Gysinge-Gefle Jernväg. Kostnaden för bygget slutade på 55000 kronor, och entreprenör för byggnationen var byggmästare Oskar Karlsson från Sala.

 

Klicka på bild för bildtext och svart bakgrund.