HDR #4 – Kristina Kyrka


 

Då har vi kommit fram till det fjärde inlägget i bloggen med lite övningar i tekniken HDR. Denna gång är det arkitektur med inriktning inomhusbilder som står i fokus, och vad passar väl bättre än att fota i en kyrka till denna typ av bilder. Nu är jag långt ifrån någon kyrklig person, men jag gillar kyrkan som byggnad, jag menar, kan man bli annat än fascinerad av dessa byggnader och arkitekturen kring dessa?!
Kristina Kyrka finns i Sala som ligger i Västmanland, vilket också är min hemstad. Kyrkan som bär sitt namn efter Drottning Kristina, byggdes år 1635-1641, och invigdes den 18 december 1641. Den har också råkat ut för en stor brand år 1736, där den brann ner tillsammans med stora delar av Sala, men byggdes upp igen, och stod färdig år 1739.

Bilderna är gjorda med tekniken HDR, och alla bilder tagna inne i kyrkan har jag gått upp ett snäpp ytterligare i antalet exponeringar / bild, mot mina tidigare inlägg i ämnet HDR, då jag har använt 3 exponeringar till varje bild. Jag har slagit ihop inte mindre än 7 exponeringar i alla bilder utom den svartvita bilden på kyrkan, där jag har använt 3 exponeringar. Vissa av bilderna har jag medvetet lagt lite varmare ton i.