En härlig morgon

Dela detta

Det blev en härlig morgon idag. Men vi börjar med svaret på gårdagens Gissa Fågeln. Kunde ni gissa rätt…eller var det klurigt?! Jag fick ett bud på att det kunde vara en Koltrast, men icke…. Det var en Stare som gömde sig i bilden 🙂

_MG_5001

…åter till dagens härliga morgon…och förmiddag med, för den delen. Det är kanske inte sådär jättehärligt att vakna av väckarklockan halv fyra en lördagsmorgon, och ännu mindre när man bara hade fått ett par timmars sömn…max! Nåja…man glömmer det rätt fort bara man kommer iväg och får vara med när naturen vaknar till liv. I dagen bildskörd hittar vi bl.a Buskskvätta, Kråka, Fisktärna, Enkelbeckasin och Stenskvätta. Ibland händer det även saker som förvånar en litegrann… Precis när jag hade tagit bilden med de två Stenskvättorna på stenen, hörde jag ett ljud bakom mig. Det lät precis som när en hund drar sina klor i asfalten, och när jag vände mig om sitter det en hare, bara ett par meter bakom mig. Vet inte hur den tänkte, för den borde ju ha sett mig…eller tänkte den på annat?! Nåja…både jag och haren blev nog lika förvånade av situationen, för haren stack iväg, och jag hann bara slänga upp kameran och dra av en salva emot den. Det blev bara ett enda sudd av bilderna ”i närkamp”, men jag lyckades väl iaf få till någon halvhyffsad bild på den när den hade hunnit en bra bit ut på ängen. Nog om detta…

Här kommer iallafall lite bilder ifrån dagens härliga morgon….

 


Dela detta