En halvdag i Gysinge #2


Då har vi kommit fram till blogginlägg nummer två i min lilla miniserie inlägg med hdr-bilder ifrån Gysinge, vilket också tar oss vidare till bro nummer två. Missade du den första delen, hittar du den här.

Efter att ha gått vidare på banvallen och passerat en passage, eller allé, beroende på vad man vill kalla det, kom vi fram till bro nummer två, som också är den längre av de två. Som alltid när det gäller äldre byggnationer, blir man mäkta imponerad. Tankarna far runt i huvudet om hur det har gått till, och det såg ut när dessa broar byggdes. Det hade varit något att dokumentera med kameran det! Tyvärr var jag inte ens påtänkt runt år 1900, så nu får vi nöja oss med dessa bilder istället, och hoppas att det går lika bra. För några år sedan ville vissa instanser riva broarna, men tur nog gick det inte så långt, och broarna räddades, och tur är väl det. Vi måste vara rädda om våra kulturarv!

Om några dagar kommer den tredje och sista delen med bilder ifrån Gysinge, och då är vi också tillbaka till miljöerna runt bruket, där vi också startade denna inläggsserie. Så håll ögonen öppna så du inte missar detta. För att vara helt säker på att inte missa något ifrån min blogg, vill jag tipsa jag om att prenumerera på min blogg via e-mail. Sitter du vid datorn hittar du bl.a denna funktion högst upp i vänsterspalten, eller scrolla ned en bit om du sitter med telefon i näven.

Nåja, här kommer lite bilder med undertexter…