En del av mitt tidigare liv


I brist på inspiration i mitt fotande tänkte jag att jag skulle kunna bjuda på en del av mitt tidigare liv. Nämligen ett liv som musiker, årtal runt 1990-95 nånting. Ja, jag har faktiskt spelat i ett band när jag yngre, eller ja, egentligen spelade jag i flera band, men det var bara med ett av dom som vi faktiskt lyckades spela in en demokassett. Bandet hette ConKola och vi spelade punk åt det lite poppigare hållet. Förutom jag som var strängbändare på gitarr samt lite körsång, så var det Holte (sång, gitarr), Johan (bas) och Jon på trummor samt lite körsång. Demon spelades in på en mobil studio (en kille kom till våran replokal och spelade in oss) och innehöll 6 låtar, som vi hade skrivit och repat ihop. Nåja…demon blev iallafall färdig och såldes på spelningar för en tjuga, om jag inte minns helt fel?! Den blev även skickad till olika fanzines där den blev recenserad. Här ett urklipp ur ett fanzine:

Urklipp ur fanzine med recensionen.
Stars of Tomorrow. Urklipp ur fanzine med recension. På bild från vänster: Danne (Holte), jag, Johan och Jon.

…och hur lät vi då kanske ni undrar? Här kommer ett litet smakprov, låten heter Pain, är min personliga favorit, och låg som spår nummer fyra på demokassetten. (jag ber om ursäkt för det lite halvtaskiga ljudet, då det är rippat ifrån en kassett).

 

Tråkigt nog blev det ingen uppföljare på denna demo. Vi hade en hel bunt låtar klara att spelas in, men så som det går med så mycket annat splittrades bandet då medlemmar började plugga på olika håll runtom i vårat avlånga land…och så var historien om pop-punk-bandet ConKola till ända, precis som detta inlägg. Hoppas att nån av er uppskattade detta inlägg, med historien om ett av alla de hundratals små punkband som med mycket vilja och små medel harvade på, i sina replokaler, runtom i Sverige…, på 90-talet….