Canvas av ett foto


Jag har länge gått i tankarna om att testa göra en canvas av ett foto. Fotot…eller bilden som jag egentligen brukar benämna det som hamnar på mina minneskort, togs en kall dag i januari 2011, och var mitt första möte med den fantastiskt fina skogsfågeln Nötkråkan.

_MG_0949
Den färdiga canvastavlan

Efter att ha letat runt på internet efter företag som framkallar bilder på canvas bestämde jag mig till slut för att testa canvasonline.se
Canvasen fick en storlek på 70×50 cm på en 18 mm´s kilram. Det här med kilram tyckte jag var svårt att veta vilket som skulle bli bäst, då man kunde välja emellan 18 och 38 mm´s tjocklek, men jag valde alltså 18 mm vilket jag tyckte borde räcka till en canvastavla i storleken jag valde att framkalla min bild i, och det är säkert en smaksak så länge det inte handlar om canvas i mycket större format….tänker då närmast på stabiliteten i kilramen, men jag kan också ha fel på den punkten. Jag gjorde också valet att beställa canvasen omonterad, då jag tyckte det skulle vara roligt att testa på att spänna upp canvasduken på kilramen själv. Efter att ha kollat upp en film på YouTube om hur man går till väga, var proceduren ganska enkel, och nu har jag spänt upp min första canvasduk på kilram alldeles själv 🙂
Jag är mycket nöjd med resultatet och kommer med all säkerhet att framkalla fler bilder på canvas.