Canvas av ett foto

Dela detta
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

On mobile devices, Please scroll down below this post for translate.

Jag har länge gått i tankarna om att testa göra en canvas av ett foto. Fotot…eller bilden som jag egentligen brukar benämna det som hamnar på mina minneskort, togs en kall dag i januari 2011, och var mitt första möte med den fantastiskt fina skogsfågeln Nötkråkan.

_MG_0949
Den färdiga canvastavlan

Efter att ha letat runt på internet efter företag som framkallar bilder på canvas bestämde jag mig till slut för att testa canvasonline.se
Canvasen fick en storlek på 70×50 cm på en 18 mm´s kilram. Det här med kilram tyckte jag var svårt att veta vilket som skulle bli bäst, då man kunde välja emellan 18 och 38 mm´s tjocklek, men jag valde alltså 18 mm vilket jag tyckte borde räcka till en canvastavla i storleken jag valde att framkalla min bild i, och det är säkert en smaksak så länge det inte handlar om canvas i mycket större format….tänker då närmast på stabiliteten i kilramen, men jag kan också ha fel på den punkten. Jag gjorde också valet att beställa canvasen omonterad, då jag tyckte det skulle vara roligt att testa på att spänna upp canvasduken på kilramen själv. Efter att ha kollat upp en film på YouTube om hur man går till väga, var proceduren ganska enkel, och nu har jag spänt upp min första canvasduk på kilram alldeles själv 🙂
Jag är mycket nöjd med resultatet och kommer med all säkerhet att framkalla fler bilder på canvas.


Dela detta
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

2 tankar på “Canvas av ett foto”

 1. Först och främst så verkar det vara en riktig kanonbild du valt för en canvastavla! Jag har inte gjort särskilt många förstoringar eller utskrifter av mina bilder men just canvas har jag testat till en handfull bilder och jag tycker om det. Smaken är olika och jag har hört andra ha en mer negativ syn på canvas. Till vissa motiv passar det i alla fall utmärkt enligt mig.
  De största canvastavlorna har jag på jobbet och de behöver jag nog spänna någon gång (med de medföljande kilarna).

  1. Hej…och tack för din kommentar Lasse!
   Ja, jag är riktigt nöjd med min canvas, och bilden jag valde har jag haft i åtanke för just en canvas i lite större format, sedan länge.
   Det är ganska svårt att få fram hur den ser ut genom ett foto på den, och hur maffigt det egentligen blev med Nötkråkan i den här storleken. Tror att fågelbilder överlag
   fungerar utmärkt på canvas.

Kommentera detta